Just one more day

Hej!
Ni ska bara veta hur skönt det är att komma hem från en lång skoldag (vilket vi inte har på tisdagar, men jag gick inte direkt hem) och tvätta bort sminket xD
Jag hatar att ha på mig smink för länge. Efter en lång dag ser det inte lika bra ut om man inte har en bra primer, vilket jag inte har än (när jag har råd ska jag köpa den här primern från smashbox).
Jag har inte ens orkat göra något vettigt med naglarna. Jag har bara målat dem med ett pärlvitt nagellack. Ska göra något mer med det när jag får inspiration... Hade det för någon dag sen, men då var Jessi här så jag kunde ju inte sätta mig och måla naglarna direkt :P
Btw, det är inte förbjudet att kommentera.. :P
// Jollis<3

Jämförelse

Shoo!
Jag borde fortfarande inte vara en sådan nattuggla som jag är, men om man känner mig så vet man väl hur det är...
Hur som helst tänkte jag göra en liten recension/jämförelse mellan clearasil 3 in 1 exfoliating cream cleanser och clearasil gel cleanser.

Det första jag lade märke till var att 3in1 passar bättre för de med torrare hy och att gelen passar bättre för de med fetare hy. Jag valde alltså fel ordning att testa dem i, med tanke på att jag har fetare hy på sommaren (som de flesta) och torrare på vintern (som de flesta). Vad jag har märkt rengör gelen mer på djupet än vad 3in1 gör. Eftersom att djuprengöring är något jag strävar efter gillade jag därför gelen bättre.
Betyg för clearasil gel cleanser;
Fet hy: 4-4,5/5
Blandhy: 4/5 (om man är noga med återfuktning efteråt)
Normal hy: Gissar på 2,5/5
Torr hy: 0,5/5
Betyg för clearasil 3 in 1 exfoliating cream cleanser;
Fet hy: 0,5/5
Blandhy: 0,5/5
Normal hy: 4/5
Torr hy: 4/5
Det där är ungefärliga värden av vad jag har fått uppfattning om.
Som ni märker bibehåller 3in1 mer fukt än gelen.
Viktigt för båda är att skölja av ordentligt och följa upp med en återfuktande creme.
Båda är i hygieniska pumpflaskor btw.
// Jollis <3

hälsningar från jessi!

Hej!
Jollis här... Senare i inlägget kommer det lite hälsningar från Jessi, som har varit sjuk idag.
Idag skulle vi börja med idrott som första lektion. Gissa vem som inte kom? Gympaläraren så klart!
Jessi bad mig att hälsa det här;
Jessi har sett två filmer med sin syrra. Den första heter Legally Blonde och den andra heter Wild Child. Hon rekommenderar båda, men hon rekommenderar den första lite mer.

Åker snart!

I kväll ska vår klass uppträda på allsång på Hågelby, så vi ska på soundcheck kl 15.15. Hörs efter det antar jag!

Dagens ögon-make!


Concealer-tutorial!

Jag vill bara börja med att säga att det här gör inga mirakel på mig, eftersom att jag har väldigt mörka ringar under ögonen. Det kommer att fungera för er som inte har svart-blåa ringar iaf!
Jag har använt:
oparfymerad deo (haha, det låter fail, men det rungerar typ som klister, concealern fäster sååå mycket bättre xD)
Cover all mix från make up store (275 kr)
Matte murphose (foundation) från loreal (165 kr)
transparent löspuder från mist, nr 2 eller 3 (rekommenderar inte det, det är inte bra alls!) (vet inte hur mycket det kostar).
Foundationpensel från åhléns, 79kr
Jag började med att  stryka på ett tunt lager deo på den mörka ringen och lite runt om (jag kan inte sluta tänka på hur konstigt det låter)
Sedan tog jag så mycket av den neutrala delen i cover all mix på fingret och duttade på det under ögat och i ögonvrån. Den ljusar upp, den ska inte dölja.
Det blev ungefär såhär.
Efter det tog jag så mycket av den röd/rosa delen av cover all mix och duttade på den där jag har blåa partier, tex på den mörka ringen och under ögat. Det röd/rosa neutraliserar det blåa.
Resultatet av det.
Efter det tog jag en omgång till av den neutrala/ljusa delen för att ljusa upp lite till.
Sedan tog jag så mycket foundation på foundationpenseln och applicerade på ögonlocket.
Sedan fixerade jag concealern med så mycket löspuder under ögat+ögonvrån och lika mycket på ögonlocket.
Som sagt, inget mirakel, men jääkligt mycket bättre!
Efter att den sista bilden togs tryckte jag med en applikator (man kan använda en ren puderpuff) så att det inte såg lika pudrigt ut.

Mina 3 favorit-mascaror!

De här är de tre bästa mascarorna enligt mig...
* Isadora build-up mascara extra volume, waterproof   -  Jag älskar den. Konsistensen är precis som jag vill ha den. Även om den egentligen inte ska det, så tycker jag att den gör fransarna längre.
Jag minns inte hur mycket den kostade, men runt 100.
*Maybelline Lash stiletto - borsten är smal med små piggar, vilket gör det lätt att applicera mascaran på nedre fransraden. Det känns som att piggarna "griper tag" i fransarna, och jag tycker iaf att de blir lite längre :)
Kosta också runt 100
*Maybelline lash expansion - ögonfransarna får mycket volym, blir riktigt svarta och blir längre.
fr.v: build up, lash stiletto, lash expansion

Detta kommer inom kort!

Hej!
Jollis här!
Jag tänkte skriva vad jag kommer att skriva in inom en snar framtid.
Imorn tänkte jag göra en tutorial på hur jag lägger concealer under ögonen.
Det kanske kommer en ögonskuggs tutorial också, men inte på höstlövssminkningen. Jag känner verkligen att jag vill göra något rosa-röd-lila imorn :P
Snart kommer jag att byta min nuvarande ansiktsrengöring, clearasil 3 in 1 exfoliating cream cleanser mot clearasil oil free gel wash. Jag tänkte även göra en recension på 3in1.
På söndag när jag ska måla naglarna kommer en tutorial på det också.
Kram!
Hej!
Jollis här!
Jag tänkte skriva vad jag kommer att skriva in inom en snar framtid.
Idag tänkte jag göra en tutorial på hur jag lägger concealer under ögonen.
Det kanske kommer en ögonskuggs tutorial också, men inte på höstlövssminkningen. Jag känner verkligen att jag vill göra något rosa-röd-lila eller något naturligt  :P
Snart kommer jag att byta min nuvarande ansiktsrengöring, clearasil 3 in 1 exfoliating cream cleanser mot clearasil oil free gel wash. Jag tänkte även göra en recension på 3in1.
På söndag när jag ska måla naglarna kommer en tutorial på det också.
Kram!

Gäsp på er också

Hej, Jessi som skriver :)
Jag har precis sovit över hos Jollis (nähä?) och blev lurad till att vakna och gå upp lite kl 6 när jag trodde att klockan var 7, så sen sov jag ett tag till x) Det blev gröt till frukost igen, och herregud, vad jag tycker om att äta frukost på mornarna, det blir ju ofta inte så när man är stressad.
Hur som helst, idag är det fredag (:d!) så snart är det helg. I kväll ska jag på bio med Freddan, men innan det ska jag, Jollis och Adde spela tv-spel (tror jag :o). De vill spela Mario Party (eller nåt) på nintendo64 (som hatar mig) och jag är världens sämsta förlorare, så det här kan ju bli intressant :P Tycker inte om att spelet inte är 3-dimentionellt men att man måste bete sig som att det är det.

Aja, nu ska vi göra oss klara för skolan :)
Kram

Jessoline har roligt

Fan, skrev nyss ett jättelångt inlägg, sen skulle Jollis skicka bilder till datorn och då försvann allt. Härligt. Jag antar att jag får orka med att skriva ett till.
Idag har vi haft kul, fram till nu. Det är Jessi som skriver, men jag är hemma hos Jollis och ska sova här (igen) för att våran bil inte fungerar och det blev mörkt.
Idag var det ganska ätbar lunch (tror inte att vi nämnde maten igår), men vi gick ändå hem till Jollis efteråt och tog varsitt äpple och la lite pussel. Efter skolan så gick vi hem till henne och la pussel (igen) och lite senare så blev vi lite hungriga och gjorde "pizza" på tortilla-bröd :)

Jollis tog lite lång tid på sig att fotografera och jag var hungrig x)

Efter ett tag av mer pusslande ville vi ut till skolgården och gunga lite, och försökte få med oss Adde igen (Jollis granne), men han var för trött, vi hade dock kul ändå. Det förekom lite tävlingar och sånt, lite bilder kommer, men mest från slutet :)

Jollis försöker ta sig upp på den högsta via den mellersta men failar x)


Hon sväljer därför sin stolthet och försöker med den minsta istället, här också med svårigheter.


Men till slut lyckas hon nå sitt mål att hänga knäveck i denna... ytterst höga ställning ;)


Jag går direkt på den höga!


Måste flytta bak benen för att kunna slå över :)


Precis innan snurren, fokuserat och lyckat. Bra Jessi ;)
Ser dock ut som att det är jättelågt på den här bilden x)

När vi var klara med det så satte vi oss på kompisgungan och sjöng väldigt högt våra sånger som vi har i läxa på musiken till på söndag (vi ska sjunga och leda lite sånger på Allsång på Hågelby då, trevligt) och det lät mycket bättre då än när vi kom tillbaka till henne.
Vi pusslade lite mer på vårat 1000-bitarspussel (vem kunde gissa?) och åt vaniljglass med oboypulver, kolasås och topping (i mitt fall en sandwich, i Jollis fall en magnum). Jag blev dock lite distraherad av filmen som var på, Da vinci-koden, så vi slutade pussla och gick därifrån.

fr.v: Jollis' glass, Jessis glass :)

Det var strax efter det som jag fick veta att ingen kunde hämta mig och nu ska jag sova här :)
Kram

Och alla insåg att jag var bäst

Hej, har just gjort middag, en fetaost- och skinkpaj som alla tyckte var jättegod.
Jag lägger upp bilder när.. Ja, ni kan resten, när min dator fungerar igen :P och nu förstår ni säkert dessutom vem som skriver :D Hur som helst så tittade vi på Fångarna på Fortet när vi åt, och jag var megasmart och kom på vilket ord det skulle bli i slutet :)
Vad skulle folk göra utan mig? Jag tror att killarna blev väldigt tacksamma när jag talade om det för dem, så att även de kunde göra rätt ;)

Nu ska jag ta in kaninerna innan jag glömmer det eller något annat klumpigt :o
Kram Jessi 8)

Packa åsna!

Hej!

Jag har just ägt ut mamma och min ena brorsa i spelet packa åsna. Om ni inte vet det så är det ett spel där man ska lägga pinnar på en sadel på en träåsna utan att de ramlar ner :P

Om mitt smink vill lyda mig på lördag gör jag någon smink-tutorial. Sist jag försökte var det verkligen inte min dag :P
Om inte annat kanske det kommer någon concealer-tutorial eller något sådant. Det får blir en överraskning xD

Imorn måste jag hitta någon kompis som vill vara med mig. Jag har absolut INGENTING att göra om dagarna annars. Det kanske märks? Eller jo, jag övar ju piano, men det är ju inte direkt något jag anser bra att skriva på bloggen :P

Massa kramar från Jollis :D

Vad vi har gjort idag?

Hej!
Jollis här :)

Jag tänkte bara sammanfatta dagen jättesnabbt... eller lite iaf :P

Vi hade ingen SYV (Studie och YrkesVägledare) på morgonen, så vi började 9.00 med svenska. Sedan hade vi so som vi ska ha med en lärare som vi hade i 4:an :D
Efter et ar det lunch. Efter det hade vi matte. Då gjorde vi huvudräkningsdelen på ett gammalt nationellt prov. Det var lätt :P

Efter det slutade vi, kl 13.20. Då gick jag och jessi hem till mig och åt bullar.
Sen blev vi flummiga och skrev till min granne på facebook. Det slutade med att vi (Jessi, jag och Adde) var på skolgården i 2,5 timmar och var allmänt konstiga :P
Nu ska jessi sova här, och jag vet inte om mina föräldrar vet det xD


Vi är skumma...

Ni vill inte veta hur skumma vi är :o
Jag hoppas att inte grannarna hör hur vi håller på xD

Slarviga jag

Hej, Jessi här!
Jag vaknade nyss och det första jag tänkte var typ; "tog jag in kaninerna igår?", och när jag tittade ut genom fönstret så skuttade de mycket riktigt runt i utehagen. Nu har jag satt ett larm kl 22 varje kväll, så nu var det första och sista gången mina kaniner tillbringar natten ute :)

Btw, jag har ingen aning om hur jag ska planera 9an, man känner ju lite press redan nu så att man inte ens kan få det att fungera med skolväskan, typ :P Sen ska jag be mamma (som kanske t.o.m ser det här, praktiskt) att köpa Premium avocado-olja, så att jag kan laga mina nagelband lite. Idag börjar vi kl 9 med svenska, för vi har ingen Syv på morgonen jämna veckor, trevligt med sovmorgon varannan tisdag :o


Kram på er :)


Jollis tipsar: A-creme

Hejhej!

Jag tänkte bara tipsa om en väldigt bra produkt: A-creme.
Den finns att köpa på hälsokost och finns både som parfymerad och oparfymerad och kostar 89:- för 120g (jättelågt pris!). Jag har den oparfymerade.


Såhär står det på produkten;
"A-CREME har tillverkats med oförändrad sammansättning sedan 1953. A-CREME går snabbt in i huden, håller huden mjuk och smidig samt är dryg och skön att använda.
A-CREME är lika bra efter sol, dusch och bad som vid sträng kyla. Kan användas över hela kroppen, t.ex. ansikte, händer och fötter, samt är en mycket uppskattad barnsalva."

På framsidan står det att den innehåller 1500 IE A-vitamin per gram. Jag har ingen aning om hur mycket det är (IE står för internationell enhet, så det säger ju inte såå mycket...).

När jag kollar på ingredienserna är det bara en ingrediens som är dålig för hyn, glycerin. Man ska akta sig för mineraloljor (på innehållsförteckningar heter de antingen glycerin, paraffin eller mineralolja). De täpper igen porerna och talgkörtlarna, så huden kan efter ett tag inte återfukta sig själv. Det är därför man blir beroende av läppcerat, då de oftast innehåller mestadels mineralolja och parfym. Det är bättre att smörja in läpparna med oraffinerad olja innan man lägger sig.


Om jag jämför med vad som står på burken:
Jag tycker att den går in i huden snabbt. Den är verkligen otroligt dryg.
Jag har testat den på ansiktet som dag och nattcreme och på händerna. Den är lika bra på båda två, men jag kommer nog att använda den mest på ansiktet.

Jag vill klaga på burken. Eftersom att det är lock så kommer
1) Folk att peta i den med fingrarna, vilket gör att bakterierna börjar att växa i cremen. Alltså kommer man att smörja in sig med bakterier..
2) När de aktiva ingredienserna kommer i kontakt med luft inaktiveras de.

Ju torrare man är, desto bättre är den. Om man har fet hy bör man inte använda den. Den lämpar sig väl för de med känslig hy.

Det var nog allt!
/ Jollis :)<3

NYA KATEGORIER!

Jag, Jollis gjorde lite nya kategorier nyss :)

Naglar - där kommer vi att lägga in saker som har med naglar att göra :)

Tutorials/steg-för-steg - där kommer vi att lägga in just tutorials :P

Jessoline tipsar! - där lägger vi in saker vi tipsar om

Jessoline testar - där lägger vi in saker vi testar (tex produkter)

Idétorka...

Som ni märker har jag idétorka, men jag ska komma på saker att skriva!

Det var då som självaste!

Hej, nu är det Jessi som skriver igen ;)
Som ni säkert kan gissa så är min dator fortfarande i bitar (kanske lägger upp bilder när den inte är det längre), för pappa har lite problem med att öppna den mer. Det är liksom en stor plastsak ivägen för kretskortet han vill åt, men det finns typ inga skruvar.. Härligt :o
Så jag har alltså lite begränsat med dator.

Jag skrev senast i förrgår, och då skulle jag och Fredrik precis kolla på film och äta middag. När vi satt där närmare 21 så ringde mamma och meddelade att Thea (min ena kanin) hade blivit tappad påväg mot buren och sprungit bort i mörkret och inte gick att få tag i. Bara hon och Wille var hemma och Wille kände inte för att jaga kanin och mamma ville inte göra det själv. Fredriks föräldrar var borta på någon kräftskiva och våran bil pajade och behövde bogseras hem när mamma skjussade dit mig. Alltså; vi behövde åka buss, som dessutom inte åkte förrän 20 minuter över. Jag var lite av ett nervvrak, för vi skulle komma hem närmare 22 och då skulle det vara väldigt mörkt. Jag fantiserade om att vi inte fick tag på henne och sen kommer katter och.. ja.
Hur som helst så kom vi hem och jag tog pappas megastarka lampa och gick ut, och direkt där under ett av äppelträden satt lilla Thea och tuggade på något. Jag höll i lampan och kunde inte fånga henne med en hand, speciellt inte när jag behövde huka mig för äppelträdet. Jag jagade runt henne lite och sen sprang hon ner genom häcken till grannarna. Fan!
Sen kom Fredrik och mamma för att hjälpa till och vi sprang runt och lyste och jag gick ner runt hela häcken och sprang efter henne lite över grannarnas tomt, sen försann hon igen. Då och då gick jag förbi buren, och där satt Smilla ensam och såg övergiven ut. Inte kul.
Jag och mamma gick in för att hämta ficklampor och när jag gick ut hörde jag Freddan prata med någon (antagligen min kanin), så jag antog att han jagade henne och gick dit för att hjälpa till. Då såg jag att han faktiskt hade fått tag i henne och hon såg inte lite busted ut.
Tack min lilla Fredrik :) <3
Jag skällde lite på Thea och sen stoppade jag ner henne i buren. Det var en jobbig kväll :P

Puss på er ;)

Nagel-tutorial!

Tjo!
Nu tänkte jag göra en tutorial på hur man gör det här;

(enkelt, men  det är min första tutorial).

Steg1:
(Måla ett laget baslack)
Måla 1-3 lager av ett lack i valfri färg. Jag använde "197 créme tangelo" från max factor international

Låt torka i några minuter

steg 2:
Ta lite av ett valfritt lack (jag använde något som heter typ "make it" i färgen "sweet sugar) och lägg en klick på ett papper

Ta en tunn borste (jag använde en gammal eyelinerborste) och måla tre "streck" i valfri färg, så att det ser ut ungefär såhär;

Låt torka

steg 3: ta ett skimrigt nagellack och måla där du målade steg 2

Jag använde luminelle  i färgen or scintillant

Jag valde att applicera ett glittrigt nagellack (från paris memories) på tummen och ringfingret

Låt torka

steg 4:
applicera lite överlack i "roten" på dina tre "streck" och tryck fast en liten dekorsten där


steg 5: Låt torka och applicera därefter 2 lager överlack


KLART

två bra låtar...

Hej!

Jag tänkte lägga in två bra låtar (som mina brorsor har gjort). Man bör lyssna med bra högtalare med basförstärkare, annars låter det bara mesigt.. :P
Här kommer iaf Metro - algar (tryck på playknappen, låten startas inte automatiskt).
Jag önskar att jag kunde lägga in en låt som jag tycker är bättre, men den är hemlig. Det är bara jag och min brorsa som har den tror jag..

Här kommer den andra låten, Sommar - jallabert.

Algar är min yngsta brorsa (Jimmy) och Jallabert är min näst yngsta brorsa (Tony). Min äldsta brorsa gör inte musik längre.

Hare!
Jollis

Bilder på mina nya skor!

Jag köpte två par likadana... Det blev ju bara 148,5 kr tillsammans (50% på ena paret...)
Jag stör mig på att handen kom med xD
Jag tror att de kostade 499 kr.. men de var ju snygga! ;D

Förlåt igen :P

Förlåt för dålig uppdatering... Igen :P
Vet ni vad som hände idag?
Jag kittlade min mamma. Då "hotade" hon med att ta en stekpanna som hade regnvatten i sig och slänga vattnet på mig. Jag tog inte det på allvar utan fortsätter att kittla henne. Sen sprang jag in och satte mig framför tv:n. Då kommer min brorsa och börjar spruta vatten på mig. Sen när jag springer ut kommer mamma och sprutar vatten på mig också xD
Så båda två sprang efter mig och sprutade vatten på mig..
Idag har jag köpt skor btw! Jag visar bilder i ett annat inlägg (jag har inte tagit några bilder än).
Ungefär såhär har jag sett ut hela helgen;
Alltså inget speciellt :P
/ Jollis ^

Jessi's Söndag!

Vi vaknade och gick upp (som vanligt) och åt frukostbuffé, mest bacon för min del :) Vi packade ihop oss och kom ifrån hotellet en bit över tolv. Sen åkte vi till något köpcenter, lite mindre i storlek än Skärholmen och där fick Wille sitt Wii-spel och han och Pappa klippte sig. Där fick jag också lite skolsaker (kanske dyker upp bilder när min dator fungerar).
När vi hade ätit lunch fortsatte vi mot Stockholm och precis som på vägen upp märkte vi i baksätet att den bästa låten att göra om texter till när man har tråkigt nästan faktiskt är "Silverland" av Roger Pontare ;)
En dryck som jag dessutom har blivit lite kär i är Vitamin Well, det smakar fräscht och är inte kolsyrat. Vi stannade vid en mack och köpte varsin dricka (ni kan inte gissa vad jag köpte!) och lite choklad. Resten av vägen spelade jag lite Pokémon på ds och Wille satt och läste igenom sitt spel på baksidan typ sjuhundrafemtioelva gånger, vilket jag känner igen från när jag och Jenny var små och hade fått/köpt nya sims-spel som man inte kunde spela på ett tag :)

Nästan hemma stannade vi vid Ica Maxi och handlade lite, jag följde dock inte med in, var lite för trött, och sen nästan direkt efter att jag hade startat datorn kom Fredrik, så honom fick man träffa lite också :)

Det var nog det mesta jag minns av den söndagen.
Kram


Bara så att ni vet :D

Hej alla, nu är det Jessi som skriver igen! :)
Som Joline har nämnt så är min dator lite oanvändbar för tillfället. Pappa har skruvat isär den för att kolla om han kan fixa så att den kan ladda batteriet och inte dö direkt när laddaren trillar ur, vilket vore en fördel. Just nu sitter jag hemma hos Freddan och tog tillfället i akt att sno åt mig en ledig dator :)
Just nu känner jag mig väldigt hungrig och mätt samtidigt, så det är ganska jobbigt, men snart ska vi gå och handla mat och kanske titta på en film.

Alldeles strax (hoppas jag) så ska jag skriva om söndagen på min semester innan jag glömmer, men jag är lite lat, så :P
Joline har ju redan berättat om hur de två första skoldagarna var, och det enda hon glömde att nämna var att jag fick överskåpet :D

Hörs snart <3

Det är så mysigt att gå till sängen och mötas av..

För er som inte ser det är det en katt :P Rättare sagt Mitsy...
Någon att sova med iaf x)
// Jollis^

Ett litet snabbt tips!

Hej!
Jag tänkte bara komma med ett snabbt tips mot svett.
Ni har säkert hört talas om Absolut Torr förut. Det är en produkt mot kraftiga svettningar. Själv har jag inte kraftiga svettningar, men jag bad mamma att köpa den ändå.
Det är inte en deoderant, det är en vätska (aluminiumklorid) som man duttar på med en applikator som följer med. Man har på det på kvällen innan man ska sova. På morgonen kan man tvätta sig som vanligt. Man har på det en gång i veckan, och det täpper till svettkörtlarna. Man kan använda deoderant efter om man vill, men om man inte har kraftiga svettningar så behövs det inte.
Väldigt bra produkt!
Var noga med att ni är torra när ni applicerar det på kvällen, annars kommer det att klia VÄLDIGT mycket :S
Det kan användas på händer och fötter också.
// Jollis

Stan med klassen

Hej (igen) :)

Idag var då andra skoldagen. Vi åkte till söder (Stockholm Södra) och kollade på saker som gravstenar, hus och sådant x) Vi såg ett hus som Bellman hade bott i, Evert Taubes grav med mera... Det var ganska trevligt faktiskt :)
Det är synd att det är helg. Nu vill jag bara börja skolan igen. Komma igång med lektioner och sådant :P

Idag har jag ingen lust att göra "dagens smink", med tanke på att jag inte har något särskilt smink på mig. Förutom basen har jag bara en mörkbrun, matt ögonskugga i globlinjen, mascara, ögonbrynsskugga och make up stores ögonpenna vanilla. Inget ni behöver bild på direkt :P

// Jollis :)

Hälsning från Jessi

Hej!
Jag fick ett sms från Jessi förut. Hon sa att jag skulle skriva i bloggen att hennes dator är isärskruvad, så hon kan inte blogga/när hon bloggar kommer det inte att bli lika rikt på bilder.

Skulle bara skriva det!
Många kramar från Jollis :D

Första dagen i skolan :)

Hej igen :P

Det här är mitt tredje inlägg på rad. Trevligt va?

Hur som helst var det ju första skoldagen idag. Det var trevligt :)
Det var länge sedan jag träffade folk (Jessi räknas inte som folk.. xD). Okej, jag har ju träffat några, men alldeles för få :O

Vi fick iallafall egna skåp. Det är halvbra tycker jag (bra att ha egna skåp, men skåpen är lite sämre än våra förra, enligt mig).

Jag undrar hur det blir med matten för mig, eftersom att jag ska börja med gymnasiematte. Jag behöver nog inte oroa mig. Våran mattelärare är bra och kommer nog att berätta för mig om hur det blir :)

För övrigt har jag köpt två små whiteboard-tavlor till mitt rum (okej, pappa köpte, men jag var med). Jag hade tänkt skriva viktiga saker eller sätta upp lappar där.

Jag återkommer senare!

Kram<3
Joline

Oh no :O

Gah, jag har börjat tappa ögonfransar på ena ögat... ganska många :S nu är det inte såååå synligt, men jag håller på att tappa ännu fler :(
Ser nu att det är ett mellanrum mitt på? Lite tråkigt... Väldigt tråkigt faktiskt, men det växer ju ut...

Fler bilder från Heron :D

Tjo, Jollis här :D
Tänkte lägga ut fler bilder från när vi var på Heron City :D


Söta Puntii :D


Jessi :P


Som pratar...




Sen så.. ja... gjorde alla sin version av den där grimasen... Jessis version..


Min.. xD


Puntiis


Allmänt skum bild på mig som puntii tog när jag inte märkte xD


// Jollis såklart! :)

Och sen ba helt plötsligt

Hej alla, ni kanske la märke till att jag inte skrev något efter bion igår :P
Det var iaf så att när jag tänkte börja så blev planerna helt plötsligt ändrade och jag åkte till Linn som ville ha lite sällskap. Vi har typ inte träffats på hela sommaren! :o
Hur som helst så skulle jag försöka få skjuss till henne och det gick förvånansvärt  lätt. När jag kom dit så gick vi ut på en promenad och pratade jättemycket och sen gick vi till området där jag bodde innan och inte varit sen vi flyttade.
Där i mörkret träffade vi våran gamla klasskompis Johan, det var trevligt :) Vi pratade ett tag och sen fortsatte vi hem till henne (utan honom :P).

Men heron med Jollis och Punti då?
Jag blev upphämtad av Jollis kl 3 och vi var framme typ halv 4. Det krånglade till sig lite när vi skulle köpa biljetter i automat, för jollis hade bara löspengar och mitt biopresentkort hade gått ut. Hur som helst så löste det sig bra och vi skulle se Kommisarie Späck från tredje raden. Vi gick för att äta middag, min mage bråkade lite så jag vågade mig inte på något annat än McDonalds medan Jollis och Punti åt något indiskt eller nåt :)

Sen gick vi och bowlade i en timma, det var askul och det gick ganska bra, lägger upp bilder och resultat sen :)

En recension av filmen och lite om min söndag kommer senare när jag är mindre lat ;)



Bilder från igår:

Punti


Jollis


Jollis


Min mat


Deras mat


Jollis


Punti


Jag


Banan när det blev nattljus :D


Jollis sköt i rännan såg det ut som :P


Punti skjuter


Och har gjort det


Lite resultat, jag är 47+ ;)


Jag är jättesnygg när jag bowlar, right? x)


Majs i mugg :D


Mina resultat


Punti's resultat


Jollis resultat

Kram Jessi <3

Sorry :P

Jag tänkte göra tutorialen. Jag började sminka, tog bilder, men det är verkligen inte min dag idag, så jag fick torka bort det. Då började jag om, men det gick skit.
Ni får den någon annan gång :/ I helgen kanske?
btw, idag ska jessi sova här, för imorn börjar skolan! :D

Dålig uppdatering idag?

Hej!

Är det bara jag som tycker att det har varit lite dålig uppdatering idag? :P
Iaf, till sminkningen som jag hade idag använde jag;

Jag skriver bara det som jag hade vid ögonen. Ögonskugga ect :P

Jag använde de här färgerna i 88-paletten från coastal scents..
(jag minns inte om jag använde den som är inprickad...
På kvällen innan bion tog jag på liiite av den guldiga som är näst längst ner i vänstra hörnet och lite av den auberginefärgade som är näst längst ner i högra hörnet :)

sedan använde jag också:
egengjord primer
make up store - #2004 (ljuslila, skimrig)
deborah lightshow (ljusrosa)
make up store - cake liner black
build up mascara waterproof (från isadora har jag för mig)
Make up store - ögonpenna, vanilla (på nedre vattenlinjen)
Någon random mascara på övre vattenlinjen

I think that's it. Jag tror att jag gör tutorialen i morgon. Den som jag lovade.. :P
Om jag inte ska sortera klart det sista.. Jag ska försöka att hinna det!

Kram
Jollis :)

(btw... kommentera våra inlägg! :)  )

Strike!

Hej alla glada!
Snart ska jag, Jollis och Punti åka till Heron och bowla och kolla på Kommisarie Späck :D
Tänk vad glad jag skulle bli om min kamera tog bilder där mitt smink syns så att jag inte behöver översminka (som igår xP) och se totalt galen ut innan det syns :o

Ska kanske redigera bilder lite nu :)
Kram Jessi

Vad händer idag då?

Hejsan svejsan.. Jollis här

Vad händer idag? Först ska jag iväg en stund på morgonen. Senare ska jag, Jessi och Puntii på bio tror jag (?). Jag vet inte så mycket eftersom att jag städade igår och inte hann prata med dem så mycket...

Hur som helst, här är dagens;
Hår
Rakt, utsläppt x)
Ögon-make up
Jag skriver mer om vad jag har använt (och kanske någon till bild) vid halv två kanske :)
Hörs!
// Jollis^^

Tutorial på g!

Hej!

När jag får tid tänkte jag göra en tutorial (steg-för-steg) hur man gör den där ögon-make upen som jag gjorde för några dagar sen. Den som hade inspiration av Linda Hallbergs "som ett höstlöv".
Kanske imorn om jag har tid!

Håller dessutom på att redigera lite bilder som jag kanske visar sen...

// Jolliss :D

But the camera don't gives a crap!

Hej alla, nu har Jessi sminkat sig igen! ;D
Och precis som vanligt så fastnar inte en färg på kameran så om den har lyckats och ni tycker att jag ser ut som en clown på någon bild så kan jag avslöja en sak... Det är precis det jag gör ;)


Osminkad


Bilden gör inte sminket rättvisa här, iaf använde 4 olika läppstift (varav 1 dubbelsidigt) och ett läppglans (om jag minns) samt en brun kajalpenna som jag lånade som läppenna.


Har lagt till lite rouge och använt mina nya kajalpennor (Vanilla till vattenlinjen och i ögonvrån, Liquorice allra närmast överfranskanten och Chocolate lite över).


Ögonskugga då, ljus- och mörk grönt i underkant, rosa och aningen lila i innerkant, gul i ytterkant, blå och lila över. Syns inte alltför väl :(


Turkos mascara (från Shock) på övre fransarna och Lila mascara (också från Shock) på underfransarna.


Helansikte resultat med uppsatt hår.


Resultat med utsläppt hår. Fan vad läskig jag ser ut x)


Vadå fjortis? Var?! :S


Inspirerat av Jessi √

Skapat av Jessi √

För Jessi √


Kram på er :)

Ännu en kategori! :D

Nu gör vi en ny kategori som heter "Resor" så att det blir enklare att följa om man (som i mitt fall) inte orkar skriva allt på en gång och det hamnar lite inlägg emellan, eller om man helt enkelt vill gå in och kolla :)

Puss från Barbajessi (barbapapa inspirerat eller vad? :D)

Jessi's Lördag!

Vi åt frukost buffé på morgonen och sen begav vi oss till Himlabadet (ett äventyrsbad i Sundsvall).
Det var riktigt kul där, tre vattenrutschkanor, några bubbelpooler, en ström och fler roligheter.
I omklädningsrummet så bytte vi om (nähä? :P) och jag tog av mig min klocka, mitt halsband och armbandet (som jag fick av Fredrik förra året) som vanligt.
Vi skrev in oss på en surfinglektion kl 12 och skulle hålla på till halv 1. Man fick en hjälm och sen skulle man slänga sig ut i vågen (orkar inte förklara hur den fungerade) och efter ett tag med olika övningar så började vi stå på brädan, det var roligt :)

Sen på hotellet insåg jag att armbandet var borta, jag hittade det ingenstans, och jag var helt säker på att jag hade stoppat det i fickan i skåpet! Jag letade överallt och sen skulle vi ut på någon marknad, men jag hade tappat humöret totalt för allting. Han där uppe hade säkert väldigt roligt åt ironin att jag tappade bort något bara för att jag var så försiktig med det och gjorde allt för att det inte ska nudda vatten och slitas.
Mamma gav oss bilnycklarna och jag och Jenny gick för att kolla i bilen, men det var inte där. By now var det väldigt jobbigt att vara bland så mycket folk då jag var säker på att jag skulle störtgråta när som helst. Mamma frågade om jag hade kollat överallt och jag sa att jag faktiskt hade gjort det. Hon frågade om jag hade lagt den i bakfickan, jag började bli väldigt irriterad (mest av att jag inte ville vara bland folk medan jag höll på att bryta ihop) och sa "Jag har INTE lagt den där" medan hon fiskade upp ett armband ur min ficka.
Jag var fortfarande lite skakad, men glad får man väl påstå att jag blev, bara att det inte bröt igenom så bra xP

Sen begav vi oss mot tivolit som Wille hade pratat som ända sen kvällen innan när han såg det när vi letade efter pressbyrån. Det var ett snabbt och tillfälligt uppmonterat tivoli på en parkering. Allt gnisslade och såg lite rostigt och vingligt ut. Vi barnen fick 2 biljetter var och vi satte oss på virvelvinden (syns i bakgrunden längst till vänster på bilden nedanför).

Den var rolig men ganska ryckig utan nackstöd, så man fick ont i nacken.

Sen åkte jag och Jenny en som hon insisterade på. Den såg ut som en fågelbur typ och man "spände fast sig" mellan två handtag och en liten kedja som satt mellan dem och den snurrade och åkte lite fram och tillbaka. Huvudet trycktes bak mot det obekväma gallret av farten och jag önskade mig verkligen en kudde.
Alla attraktioner kördes typ så fort det hade gått på minst 1-2 personer och körde på tok för länge och var lite obekväma.


På hotellet var det buffé igen och det var grekiska biffar och klyftpotatis som var huvudrätten, det var gott. På kvällen tittade vi på en film som hette The Freedom Writers och den var bra :)
Sen sov vi.

Jessi ;D

Bara att fortsätta....

... att städa..
Här ska det bli snyggt :D
/jol

Kan potatis bleka bort mörka ringar?

Jag läste det på några ställen igår. Jag ska testa det. Jag mixade ihop en potatis med lite gurka. Det blev lite klumpigt eftersom att vi bara har en stavmixer... Jag hoppas att det funkar :P (kanske inte efter första gången, men jag måste ju testa...)

/ Jollan :P

Provtagning

Heej :P

På onsdag morgon ska jag på provtagning för att se om jag har rätt dos levaxin... Jag hoppas att jag slipper träffa min läkare när jag får provresultaten (jag tycker inte om henne).
Yes... På torsdag börjar skolan, YAY :P Då får jag äntligen något att göra x)

/jollis

Jessi's Fredag!

Fan, internet stängde ner sig när jag skrev, så jag måste göra om X3

Iaf, när vi gick upp så åt vi likadan frukost som dagen innan, inte mer intressant än så. Sen gick vi ut på någon marknad eller liknande som var utanför hotellet nedanför backen och köpte lite knivar och så. Ungefär kl 2 så åkte vi till Zorbcenter där vi skulle prova på just Zorbing, vilket är att man klättrar in i en plastboll (som är inuti en större plastboll) och knäpper fast sig som en ryggsäck med midjerem och håller i sig med händer och fötter och sen blir man nedknuffad från en ramp och rullar ner för en backe! Skitkul ;)
Efter detta åkte vi fyrhjuling, vilket var jätteroligt, bara det att man fick lite ont i tummen av tumgasen x) Jag har tyvärr inga bilder härifrån, kanske tar lite från pappas kamera sen ;D

Sen fortsatte vi vidare mot Sundsvall och stannade för att titta på den Thailändska Paviljongen, men Wille var inte ett dugg intresserad och det var ganska dyr entré, så vi kollade bara utifrån.


Vi åkte vidare till Sundsvall där vi faktiskt hade BOKAT någonstans att sova :) Något slags Grand Hotel där det var både middag- och frukostbuffé, så det var trevligt :)
Första kvällen var det lasagne och efter maten gick jag, Jenny och Wille ut för att leta upp en pressbyrå, vilket tog oss typ halva stan att hitta.




Fortsätter med de andra två dagarna så fort jag har ätit något :o

Men gaaah!

Nu har jag glömt att ta mina levaxin i flera dagar >.<

/Jol

Jessi's Torsdag!

Dagen började med att vi gick upp och åt frukost, nybakat bröd från centrum och små flingpaket med yoghurt :) Efteråt satte vi på oss stövlar och regnjacka för att åka till Döda fallet, för det hade regnat på morgonen, så vi kunde inte göra det vi hade planerat.
Bara det att det blev en VÄLDIGT VARM dag. Jobbigt värre. Men iaf, Döda fallet är ett riktigt coolt ställe :)













Det var skitjobbigt att gå i alla trappor i stövlar och värme, men det var trevligt ändå :)

När vi kom tillbaka till stugan så åt vi jordgubbswienerbröd och sen åkte vi bil upp på berget där jag och jenny hade försökt klättra tidigare.



Vi gick iväg en bit på berget, hela familjen utom mamma, och snacka om att det var högt!
Efter ett tag när stigen gick närmare kanten så fanns det ett staket 3-4 meter från stupet, och mamma skulle få krupp om hon var där när vi klättrade över det för att fotografera x)



Efter detta skulle halva familjen handla middag medan jag och Jenny begav oss mot den tempererade utomhuspoolen som bestod av en pool och en barnpool.
I och med att det regnade var det bara vi och 3 barn + en mamma där och vi hade kul i båda poolarna :D Man kunde hitta på många lekar i barnpoolen där vattnet som högst nådde mig till knäna. Jag misstänker att de andra trodde att det var något fel på oss x)

Nu ska jag vara med Plutt-Fredrik resten av våran 14-månadersdag :D
Btw, ni suger på att kommentera ;)

Kram Jessi <3

Jessi's Onsdag!

Jag hade redan kvällen innan lämnat kaninerna hos Allis som skulle vara kaninvakt, så när jag vaknade på morgonen var det mest att packa som gällde.
Vi kom iväg någon gång ca 20 i 11 och ingen hade ätit frukost så efter någon timma stannade vi på ett McDonalds i Märsta eller där någonstans. Resan tog typ 7 timmar och efter ett tag såg det ut såhär i baksätet:

Dvs att ingen orkade sitta normalt längre.

När vi äntligen var framme i Hammarstrand, Jämtland skulle vi leta upp någonstans att bo och åkte till en campingplats där mamma och pappa gick för att prata med personal medan jag lärde känna min tama fluga Tommy som senare flög ut för att Jenny och Wille skrämde bort honom genom att kalla honom Charles vilket fick mig att råka kalla honom det, och efter det kunde han inte se mig i ögonen igen :(


Efter ett tag hamnade vi i en stuga kallad "Trötter" i Bergvallens stugområde, bland 6 andra stugor som ni säkert kan gissa vad de hette ;)

Efter att vi hade ätit gick jag och min syster Jenny för att klättra upp för en igenvuxen skidbacke. Det var mycket jobbigare än vad det såg ut som, i och med att på vissa ställen var vegetationen i knähöjd eller t.o.m midjehöjd. Vi klättrade högt och blev blöta och jag blev riktigt kissnödig, knivig situation. Men vi vadade oss till vägen och ringde pappa som kom och hämtade oss :)


Vattnet var otroligt gott där uppe, så det blev mycket sånt när jag kom ner :)
Det var dag ett.

Kram Jessi

Dagens ögon-make

Idag hade jag inte tänkt sminka mig, men det bara blev så..
Jag gjorde en make up som är inspirerad av Linda Hallbergs make up "Som ett höstlöv" (lägg märke till att den bara är inspirerad av den, jag har inte försökt härma den).



Jag använde de här färgerna i 88-paletten från Coastal Scents:


Jag använde också:
Ögonskuggsprimer som jag har gjort själv xD
Ögonpennan Vanilla från Make Up Store
Cake liner från make up store
grat lash mascara (till underfransarna)
build-up mascara (på överfransarna)
lash expansion mascara (som ajg gjorde "ögonfrans-tricket" med, ska förklara någon annan gång).

Kramar från Jollis :D<3

Möjligen om jag tänker efter riktigt noga

Så kan jag komma ihåg det jag skulle berätta :)
Jessi här, och jag kom precis hem från Norrland och det är skönt att vara hemma igen.
Jag hoppades att min prenumeration på Solo hade kommit till när jag kom hem, men sån tur har man väl inte alltid antar jag :P
Nu sitter jag alltså här och slits mellan att skriva och att titta på Wille när han spelar sitt nya Wii-spel och ta det lugnt ;o

Jag hoppas att ni har haft några bra dagar här med Jollis och att hon inte slöade med inläggen ;)
Nu ska jag försöka ta igen dagarna genom att berätta om min resa, bara det att jag säkert kommer glömma typ hälften.
Dessutom så måste jag skynda mig lite, och bli klar innan Fredrik kommer, annars kommer han tycka att jag är väldigt tråkig som väljer att blogga under det som är kvar på våran 14-månadersdag :S

Jag skriver ett inlägg per dag jag var borta, kommer strax :)


Kram Jessi

De 7 bästa filmerna enligt mig

Tjo, här kommer en liten lista över de 7 bästa filmerna enligt mig, utan invärtes ordning.

1. Den gröna milen (The green mile), Stephen King - drama (handlar om ett fängelse där fångar som är dödsdömda väntar på att få sin dom genomförd genom elektriska stolen).

2. Inception, Chrisstopher Nolan - psykologisk aktion (kolla min recension)

3. Waterworld, Kevin Reynolds - äventyr, action, sci-fi (i framtiden när polarisarna har smält [alltså är hela jorden täckt av vatten] lever de människor som överlevt på förfallna båtar. De försöker att skydda sig från "smokers" som dödar allt i sin väg. En sjöman räddar av en slump en kvinna och ett barn. Det visar sig att på ryggen har flickan en tatuering som föreställer en karta...).

4. Avatar, James Cameron - Action, fantasy, äventyr (en förlamad marinsoldat  skickas till månen Pandora på ett unikt uppdrag. Han slits mellan att följa sina order och att skydda den plats som nu känns som hans hem)

5. Hide and Seek, John Polson - skräck (en änkling försöker att pussla ihop sitt liv efter att hans fru begått självmord. Hans dotter finner - i början - tröst i sin låtsaskompis)

6. Dead silence, James Wan - skräck (en änkling återvänder till sin hemstad för att finna svar på hustruns mord.

7. Phone booth, Joel Shumacher - thrilller? (en kille svarar när det ringer i en telefonkiosk och har ingen aning om vad det kommer att innebära.. )

Andra sevärda filmer:
- Fritt vilt (1-3)  (norsk skräckfilm)
- Scream (ettan är den ända sevärda) (skräckfilm)
- The box (drama, mysterium)
- The nightmare before christmas (animerad film xD)
-  Midnight meat train (okej, den suger egentligen, men om man är själv mitt på natten kanske man blir rädd? xD) - skräck

Jag tycker att ni ska kolla på dem :)

// Jollis


Recension: Inception (film, bioaktuell)

Hej!
För några dagar sedan kollade jag, min brorsa och hans tjej på bio. Vi såg inception, så jag tänkte recensera den.
Det är typ aktion. Den handlar om... Det är svårt att förklara.. Jag kopierar en text från cinezine.

"Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) är en kompetent tjuv, den absolut bästa inom den farliga konsten som innebär att stjäla värdefulla hemligheter från det undermedvetna under drömtillstånd, när sinnet är som mest utsatt. Detta ha

psykologisk

r gjort honom eftertraktad i denna förrädiska nya värld av företagsespionage, men även en internationell flykting som han fått betala allt han någonsin älskat för.

Nu erbjuds Cobb en chans till befrielsen. Ett sista jobb kan ge honom hans liv tillbaka, men endast om han kan utföra det omöjliga – “inception”. Istället för det perfekta rånet, måste Cobb och hans team av specialister hantera det omvända: deras uppgift är inte att stjäla en idé, utan att plantera en. Om de lyckas, kunde det vara det perfekta brottet. Men hur mycket de än planerar, kan inget förbereda dem för den farliga fienden som verkar förutspå varenda steg de tar. En fiende som endast Cobb ser närma sig."

 

Den är riktigt välgjord. Jag gillade den starkt, även om jag inte gillar action så mycket. Den är lite rörig i början, men man kommer in i handlingen väldigt bra sen. Det är bra balans mellan att vara våldsamt och inte våldsamt. Rekommenderas starkt!


Den får 5/5 köttbullar av mig :D

/Jol


Mitsy<3

Älskar dig min lilla kisse<3
Visst ser inte hon ut att vara 5 år? :P

Sortera skönhetsartiklar

Hej!

Förlåt att jag inte har skrivit något, men jag vaknade strax innan 5 i morse = jag är jättetrött (med tanke på att jag somnade 3?). Sen har jag varit på IKEA och städat :P
Men nu ska jag skriva lite!

Jag tänkte ge ett litet tips på hur man kan sortera saker på ett bra sätt, utan att köpa massa dyra saker.

Till smink kan man köpa bestickslådor. Då har man tex ett "fack" till ögonskuggor, ett till läppglans ect.. Jag köpte en besticklåda idag för 89 kr (den var gjord i trä, det finns billigare) och två små för 49 :-

Till sminkborstar kan man ha ett pennställ. Då står de upp. Jag köpte en sak på IKEA idag som var gjord av trä (det var något till bestick) för 19 kr

Till nagellack kan man antingen ha en besticklåda eller en vanlig förvaringslåda. Idag köpte jag 10 st små förvaringslådor (jag vet inte hur stora, kanske 25x15 cm eller något) för sammanlagt 150 kr (alltså 15 kr/st, 9 kr utan lock).

Hårgrejerna köpte jag bara en stor låda med lock som jag slänger i allt i :P

Nu låter det som om jag gör reklam för IKEA, men... Det gör jag inte :P

Nu ska jag återgå till städningen, bye!

// Jolliss :D;D;D;D

I think I will sleep with this tonight

Aspirinmask på näsan och i pannan :P

Ska gå upp 4.45...

Japp. Upp 4.45 i morgon. Min brorsa ska flytta till Umeå och ska åka kl 5, och jag vill säga hej då...
Tror att jag ska till IKEA imorn. Ska köpa lite lådor att lägga saker i :P

Naked eyes and red lips

Hejsan :P

Idag gjorde jag något snabbt. Dock fastnar jag inte på bild idag?



Nu ska jag redigera den övre bilden!
Lägger in en bild på hur det blir sen :P

Kram
Jollis :D<3

Liten nattlig uppdate...

Hej!
Det händer inte så mycket just nu?
På fredag flyttar min yngsta brorsa. Morris sår läker finfint.
Jag är så grymt sugen på att köpa massa borstar från coastal scents! De är tydligen lika bra som dem från MAC, men jääkligt mycket billigare!
Slänger in en fin bild på Morris när han var liten :)
Nu slutar jag skriva innan jag skriver något som låter för dumt ;)
// Jollis :)

Ny hårfärg!

Hejsan svejsan :D
Kom just hem från frisören. När jag kom dit visste jag bara att jag skulle slinga håret och klippa lite, men ajg hade inte bestämt hur än.
Frisören tyckte att jag skulle göra lite ljusare och lite mörkare slingor. Så fick det bli.
Då går hon och blandar färgerna. Sen kommer hon ut med en vit smet, en lila och en orange. Jag trodde  att de skulle göra orangea slingor på mig :P (Jag visste sen förut att lila är blekning).
Såhär blev resultatet iaf (suddig bild):
De mörkare slingorna framträder inte riktigt på bilden, men men...
// Jollisss

Ensam i 4 dagar...

Jag såg nyss att Jessi ska åka bort? Jag får alltså skriva jättemånga spännande inlägg under tiden :D
Jag skriver mer imorn/senare idag (klockan är ju snart 1).
Ska till frisören sen (klippa och slinga). Vi får se hur det blir =)
Slänger in en bild till som jag har redigerat;
Btw, någon verkar ha snott en 500-lapp av mig :(
Kram
Jollis :D<3

Jippie!

Jessi som skriver!
Jag ska på semester! Till typ Sundsvall eller Jämtland x)
Detta bestämdes igår och vi ska göra lite roliga saker som pappa inte får veta, så jag avslöjar inget mer just nu :D
Vi åker imorgon och kommer hem på söndag, 4 dagar utan dator! :o
Jag vet att ni kommer sakna mina inlägg <3

Iaf, detta har varit lite osäkert tills det blev klart att Allis och hennes familj kan vara kaninvakter, så tack gulliga ni :D<3
Snart ska jag och pappa ta isär uteburen lite och ta med kaninerna dit bort, så fort jag får klartecken från Allis. Kommer alltså inte få träffa mina bebisar på 4 dagar heller :o
Eller Fredrik(<3) som sitter och spelar Mario Party 8 på Wii, väldigt roande att se på! "Ja.. Ja! NEEEEEEEEEEEJ!" XD

Nu kommer Joline få täcka upp för mina inlägg under 4 dagar, så skäll lite på henne om hon inte gör sitt jobb. ;) Jag ska försöka ta mycket bilder och skriva så mycket som möjligt när jag kommer hem, men sålänge får ni klara er på lilla duktiga Jollis :D <3


Dessa 4 dagar är --^ chef



Hejdå <3

Redigerat

Från;
Till;

Bilder från idag!

Idag har vi testat Veet Kallwax och haft aspirinmask (länk).

Jollis kladdar på Jessi... (kolla Jessis mun....!)
Jollis näsa Jessi....
Jessi värmer upp vax-stripen. Friktion!
Vaxet funkar inte, Jollis blir galen och tar fram hårtorken....
Kram
Jessoline

Recension: Veet, kallvax stripes

Hej hopp alla nyfikna!
BÅDE Jessi och Jollis här ;)

Här kommer våran recension av Veet, Kallvax-stripes!

Information på paketet:

"Långvarigt resultat - Njut av silkeslen hud i upp till fyra veckor (visste du att vid regelbunden användning av Veet Wax är det kliniskt testat att de nya håren blir färre, finare och mjukare?).
Effektivt på kort hår - Tar bort hår så kort som 2mm!
Enklare och bättre än någonsin - Denna formula tar bort hår effektivt även om du inte kan tekniken perfekt.
Vård för din hudtyp - Innehåller sheasmör, välkänt för sina hudvårdande egenskaper."


Var produkten som ni hade väntat er?
Nej.

Varför inte?
Håren lossnade inte. Det blev kladdigt och våtservetterna var inte våta och tog inte bort någonting.

Vad var positivt med produkten?
Jollis ser inget positivt...
Jessi säger: Det tog bort LITE hår åtminstone... Om man vill leka höna och fjädrarna inte fastnar har vi en lösning...

Vad var negativt med produkten?
De 3 första utlovandena stämde inte.
I och med att den inte tog bort hår så blir benen inte silkeslena alls, än mindre i 4 veckor.
Och visst, den tog bort lite hår, men inte mycket nog för att avgöra om de korta försvann.
Den tog inte bort mycket hår, det skulle jag inte kalla effektivt, och man kan knappast skylla det på våran teknik; det står ju vem som helst skulle i princip kunna använda den.

Skulle Jessoline rekommendera produkten till någon?
Nej, den får underkänt.



Dripp, dropp, dripp, dropp...

Hej! Det spöregnar ute :o Smatter!
Jag hoppas att Jollis har det trevligt på bion, hon återkommer nog senare med vad hon såg och hur det var :)

I allafall, saknar vädret från igår i Södertälje, var dock lite för klädd då. När vi kom hem så hamnade Fredrik på något sätt i sitt rum och spelade Xbox360 (pojkvänfällan #1) medan jag satte mig vid datorn. Framåt kvällen slog jag Sussie's (Fredriks mamma) rekord i "Bubble Spinner" på facebook, så lite skadeglädje den dagen också :)

I morse drog hela familjen iväg på en massa saker, utom jag och Jens (Fredriks lillebror) och när jag kom upp ur sängen någon gång på förmiddagen så satt han och spelade Nord (http://www.nordgame.com/), ett spel som jag och min syster spelade för typ två år sen x)
Idag har jag alltså gjort en ny användare och spelat hela dagen :D
Lite trött i ryggen, dock :S



Och IMORGON! Då ska jag och Joline vaxa mina ben, fixa med hennes super-ansiktsmask och kanske laga mina naglar :) Vi får se vad vi hittar på mer.
Kanske att vi fotar några trevliga bilder till bloggen också, kika efter uppdateringar ;)


Just nu sitter jag och lyssnar på musik, en spellista som Fredrik har gjort, (så slipper jag söka efter nya låtar hela tiden, blir lätt bara System of a Down,) och märker att helt plötsligt är vädret faktiskt mycket mer dripp-dropp än smatter ;)


Vi hörs!
Essipett <3

Idag fyller brorsans tjej år...

Lite OT, men men.. Grattis Johanna på 20-årsdagen :)

Hej iaf :P

Tänkte bara lägga in bilder på sminket idag. Orkade bara ta kort på ögonen x)



Idag tog veterinären bort Morris dräneringsrör. Nu har han två äckliga hål i sidan :S Jag ska ta kort sen..!

// Jollis^

Naglar i massor :D

Nu är jag tråkig och lägger mest in bilder, men det kommer mer ;P



(vad korta naglar jag hade när bilderna togs x) )

// Jolliiiissss ;D

Aj! Eller?

Nu har jag varit i södertälje!
Vi fikade lite, men jag köpte typ inget förutom kallvax-stripes som Jollis ska hjälpa mig med i övermorgon. Är hos Fredrik, så jag har inga bilder, men det kan förekomma några bilder
när jag träffar Joline på söndag :)
Undrar om det kommer göra ont ;P


Kram Jessi <3

MUS-beroende?

Tjooo!
Idag har jag varit i Södertälje och fixat id-kort :P
Då såg jag så klart Make Up Store. Självklart kommer jag på att "jag har ingen bra ögonbrynsskugga, jag köper nog en". Typiskt mig...

Alltså... Det händer inte så mycket i mitt liv just nu :P Imorn fyller Jimmys (min brorsa) tjej 20 år, om ett tag flyttar Jimmy upp till Umeå, snart ska vi åka och ta bort dräneringsrören på Morris...

Jag kanske inte har berättat att min ena katt har varit i slagsmål och fick en varböld.Så ser min stora kisse ut :P


Jag målade naglarna lite snabbt i natt också.

Jag hittade inget att ta bort det som kom utanför med. Det försvinner ändå, eftersom att nagellack inte fäster på hud...

Kramar från Jollis^^<3

Nästa, Södertälje station.

Hej, Jessi här! :)
Nu ska jag och Fredrik (min kille) åka till södertälje.
Jag kanske köper något, vi får se, men annars blir det typ bara fika.
Aja, jag lägger upp bilder sen isåfall ^^


Hejdå ;D

NY KATEGORI!

Jag har gjort en ny kategori: Sminkningar.
Både mina och Jessis :)

Kram
Jollis ;D

Och då blir man inte glad

Förut någon gång gick min laptop-laddare sönder lite, och pappa lagade den med krymprör (som sladd man sätter ovanpå och krymper med hjälp av värme), men den gick sönder igen efter ett tag.

Då bytte pappa ut den grejen man kopplar till datorn som sitter längst ut på sladden.
Jättebra, bara det att den kan gå i två delar, och om man sätter plus-polerna och minus-polerna mot varandra och stoppar in den i datorn så går den sönder! :D
Jättebra tips om man inte vill att datorn ska kunna ladda batteriet (d.v.s att datorn bara går när sladden är i)!

Nej, jag är inte så glad, hurså? :/


Jessi <3

Bästa tipset mot finare hy!

Hej!

Nu kommer jag med ett inlägg som många kommer att vara skeptiska mot, men läs hela!

Jag har testat massa rengöringar, ansiktsmasker m.m som ska få bort finnar/pormaskar och sådant. Det ända som har fungerat är den här "mirakelmasken" som man gör hemma av saker som man troligtvis redan har!

Det här behöver man:
- 2-3 aspirintabletter (det ska stå "aspirin 500g" på paketet, annars är det inte rätt sort).
- 2-4 droppar vatten
- honung (kan uteslutas)

Såhär gör du:

1. Lägg dina aspirintabletter på något (i handen, på ett litet fat eller vad som helst).

2. Ta en droppe vatten på varje tablett och vänta i några sekunder. Tryck sedan på dem. Om de inte smulas sönder, ta en till droppe på dem.

3. När du har smulat sönder dem, ha på honung efter eget behov. Det ska kännas kletigt men inte löst.  (Steget kan uteslutas om man är allergisk mot honung, men då rekommenderar jag att man tar något annat, då masken blir för smulig annars).
Blanda ihop allt.

4. Massera in det med cirkelrörelser i hela ansiktet (förutom runt ögonen och på läpparna) eller där det behövs.

5. Vänta i minst 15 minuter. Skölj sedan av det med ljummet vatten och avsluta med kallt vatten och återfuktande ansiktskräm.


Därför fungerar det:

Aspirin innehåller acetylsalicsyra, som blir till BHA-syra när det blandas med vatten. BHA-syra är bättre än AHA-syrorna som finns i de dyrare märkena. Det är dessutom skonsammare.


OBS!
För vissa tar det 2-3 behandlingar innan man ser resultat. För vissa blir det till och med värre de första gångerna.

Det går inte att använda alvedon eller liknande, då de innehåller andra verksamma ämnen!


Kramar från Jollis :D <33

Smink och cyklar går inte ihop!

Sminkade mig lite, sen så drar min brorsa med mig på en cykeltur... Aja, såhär såg det ut innan vi cyklade (bilden är tagna med blixt :/  )
Jag kommer snart med ett lite mer intressant inlägg (hoppas jag) :P
// Jollis^

Och sen helt plötsligt...

Så var det en jättehög med kläder på golvet!



Megahög



Klädhögen i påsar



Resultat



Bästa städlåten: Over the hills and far away - Gary Moore


Bye säger Jessi ;)

Ut med det gamla...

Och mer plats för nytt :)




Nu har Jessi äntligen insett att hon har för mycket kläder som hon inte kan använda.
Därför är det dags att rensa!
T-shirts som slutar på magen och stryps är INTE okej! :o
Synd att Jollis inte är här, det skulle vara skönt med någon som övertalar mig att inte behålla saker "utifall att" x)


Wish me good luck!
Jessi <3

Beauty at night

// Jollis tha' nattuggla

Och det var så Jessi insåg...

... att allt (?) mitt smink typ är allmänt dåligt x)

Nu är det alltså så att JAG har sminkat mig själv, synd (eller tur) är bara det att kameran inte fick med ögonsminkningen så bra, menmen...










Sminkat √

Fotograferat √

By Jessi √ (nästan)


Jag måste nog nästan erkänna att min syster hjälpte till,
tack så mycket! :D





Hejdå alla söta <3 :)

Kan vi fixa't? Klart vi kan!

Hej, välkommen till våran blogg som i första hand ska handla om vår vardag, skönhet och musik.
Båda har drivit bloggar förut, mer eller mindre lyckade, och ska nu samsas om en x)



Jag heter Jessica, men kallas Jessi. Jag ska försöka driva den här bloggen med min bästa kompis Joline.
Jag är 15 år och har misslyckat försökt hålla en blogg uppe tidigare, men nu ska nog Jollis kunna sparka mig i baken så att jag håller igång :)
Jag kommer till en mindre del bidra till skönhetsdelen - snarare som sminkdocka - men desto mer i andra ämnen.

En bild på mig:

Min favoritfärg är lila och jag tycker om mat :D




Jag heter Joline, men kalla för Jollis eller Jollan. Jag har haft en ganska aktiv blogg med ca 150 läsare förut, men la ner den. Nu ska jag och min bästa vän blogga tillsammans.
Jag kommer att bidra mest med skönhetsdelen. Jag kommer att skriva om/ta bilder på/ge tips om smink, hår, naglar m.m =)

Bild på mig:

Min favoritfärg är limegrönt och jag tycker om mina katter Mitsy och Morris ;D

Kramar från Jessoline! <3

RSS 2.0